Damesvoetbal in Amsterdam: s.v. Kadoelen

Een jonge en gezellige tak binnen onze vereniging met veel potentie

Na de stormachtige ontwikkeling van het meisjesvoetbal binnen s.v. Kadoelen liet de oprichting van het eerste damesteam niet lang op zich wachten. In augustus 2008 was het zover en werden er twee damesteams voor de zondagcomptitie ingeschreven. Het eerste seizoen was er al meteen succes doordat het 2e team ongeslagen kampioen werd en naar de 4e klasse te promoveren.

In seizoen 2010-2011 was het de beurt aan de dames 1 die op overtuigende wijze het kampioenschap in de 3e klasse opeisten en promoveerden naar de 2e klasse.

In het seizoen 2011-2012 was het weer raak, de dames 1 werden overtuigend kampioen en gaan aankomend seizoen voetballen in de landelijke 1e Klasse C. Ook de dames 2 werden overtuigend kampioen en gaan aankomend seizoen spelen in de 3e Klasse A. Als toetje wonnen de dames 2 na een prachtige finale als eerste team ooit van s.v. Kadoelen de KNVB-beker !

Afgelopen seizoen 2015/2016 speelde de dames zondag na een moeizame start een uitstekende tweede seizoenshelft dat resulteerde in de winst van een periodetitel en daarmee deelname aan de nacompetitie. Na winst in de eerste wedstrijd tegen het Rotterdamse Antibarbari werd in de return mede door een aantal blessures toch verloren waardoor promotie naar de landelijke 1e klasse werd misgelopen.
Wie niet naast promotie grepen waren de zaalvoetbalvrouwen die overtuigend kampioen werden in de 2e klasse en hierdoor komend seizoen in de eerste klasse uitkomen.

In eerste instantie speelden er voornamelijk speelsters die uit voornamelijk Amsterdam-Noord kwamen en uit de jeugd doorstroomden. Inmiddels krijgen we een steeds sterkere toeloop van met name studenten uit andere delen van de stad met name het centrum, Westerpark, IJburg en Landsmeer maar ook Aalsmeer, Almere en De Rijp.

Ook in het huidige seizoen wordt er weer hard gewerkt om onze gezellige damesafdeling sterker te maken.

De staf van de damesafdeling voor het seizoen 2017/2018 ziet er als volgt uit:

Hoofdtrainer zondag :  Michael Tiebesl
Assistent-trainer : Arie seekles
Verzorger : Gerald Noord
Zaalvoetbal coach : Ed Dobbelaer
Coordinator Dames : Merlijn Rademaker
Sponsors :

Interesse om te voetballen bij de damesafdeling van s.v. Kadoelen ?

Kadoelen heeft een gezellige damesafdeling die de mogelijkheid biedt om zowel prestatiegericht als recreatief te voetballen. Iedere dinsdag en donderdagavond wordt er onder begeleiding van gediplomeerde trainers getraind door vrouwen zondag 1. Op de dinsdagavond en de donderdagavond van 20.00-21.30 uur op onze kunstgrasvelden.

Tenslotte bezit s.v. Kadoelen sinds twee seizoenen een vrouwenzaalvoetbalteam dat meestal op de vrijdagavond haar wedstrijden speelt. Er is plaats voor uitbreiding van het aantal teams.

Aan iedere speelster wordt in bruikleen een tenue en trainingspak ter beschikking gesteld.

Heb je zin om een paar keer vrijblijvend mee te trainen bij onze dames ? Meld ja dan gerust aan voor 2 gratis proeftrainingen om te kijken of voetballen bij Kadoelen goed bevalt.

Voor aanmelding kunt u een aanmeldformulier invullen op www. svkadoelen.nl.

_JBE5899