SV Kadoelen | Vikingpad 44 | 1034VG Amsterdam | tel.nr. 020 - 631 6673 / 020 - 631 7121

Kaboutervoetbal bij s.v. Kadoelen

Sinds een paar jaar kan er bij een aantal clubs gevoetbald worden door de allerjongste jongens en meisjes: de 4-, 5- en 6-jarigen.

Afgelopen seizoen is ook s.v. Kadoelen uit Amsterdam-Noord begonnen met het aanbieden van voetbalactiviteiten voor deze allerjongsten die we bij s.v. Kadoelen, kabouters noemen maar ook wel mini’s genoemd worden.

We lopen een beetje met de bal, spelen partijtje, proberen een doelpunt te maken en beetje bij beetje steeds meer controle over de bal te krijgen.

Kortom we bewegen veel, door lekker actief bezig te zijn, kunnen ze hun energie kwijt en gaan we sportief veel plezier met elkaar bewegen.

Leeftijdscategoriëen seizoen 2018/2019 kaboutervoetbal

Jongens en meisjes geboren in 2012 en 2013 vallen onder de zogenaamde kabouters.

JBE_8793

Wanneer/waar ?

maandag-, woensdag- of vrijdagavond.

De trainingen en eventueel wedstrijden bij s.v. Kadoelen vinden plaats op Sportpark Kadoelen, Vikingpad 44, 1034 VG Amsterdam-Noord tegenover de Mc Donalds.

Trainingstijden

Maandagavond    17:30 – 18:30 uur   groep 2
Woensdagavond  16.30 – 17:30 uur   groep 1
Vrijdagavond       16.30 –  17:30 uur   groep 1 en 2

MAAR LET WEL OP, u dient zich wel eerst via de site te hebben aangemeld

Wedstrijden

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal besloten worden om een onderlinge competitie op te starten. Na afloop van de wedstrijdjes wordt er door iedere speler of speelster een strafschap genomen. Deze competitie wordt opgestart bij voldoende aanmeldingen.

Tijdens wedstrijden bestaat een team uit vier of vijf spelers en/of speelsters. Er wordt zonder keeper gespeeld en er kan onbeperkt worden gewisseld.

De speelvorm 4 tegen 4 is een uitstekend middel om kinderen in deze maar ook oudere leeftijd te laten ontdekken wat voetballen is en ze spelenderwijs te leren voetballen.

De speelvorm 4 tegen 4 is om meerdere redenen geschikt voor deze leeftijdsgroep. Het is een wedstrijdvorm, de kinderen komen veel aan de bal, er worden veel doelpunten gemaakt hetgeen de spelvreugde ten goede komt. Kortom alle bedoelingen van het voetbalspel komen er in voor.

Zo proberen we bij s.v. Kadoelen een veilige en niet complexe leeromgeving te creëeren waar uw kind zich prettig voelt en daardoor met plezier leert voetballen.

kadoelen kabouter voetbal

Kleding

Voor de trainingen dient uw kind sportkleding (bijvoorbeeld een trainingspak) te dragen. Daar hoort ook het dragen van scheenbeschermers en echte voetbalschoenen bij.

De trainingen en een deel van de wedstrijden vinden op ons pas nieuwe en mooie kunstgrasveld plaats. Vrijwel alle voetbalschoenen voor 4-en 5-jarigen zijn geschikt voor het spelen op zowel kunstgras als gewoon gras. Voor de zekerheid kunt u hiervoor informeren bij uw sportzaak.

S.v. Kadoelen geeft u altijd de mogelijkheid om uw kind(eren) een paar keer vrijblijvend mee te laten trainen om te kijken om te kijken of het voetballen bij s.v. Kadoelen goed bevalt. We raden u dan ook aan om pas voetbalkleding aan te schaffen als het vrijblijvend meetrainen goed bevallen is. Zodoende voorkomt u dat u met nieuwe voetbalkleding blijft zitten, mocht uw kind voetballen toch minder leuk te vinden dan aanvankelijk werd aangenomen.

Contributie

De contributie voor de kabouters bedraagt EUR 78,00 per seizoen.

Aanmelding/meer informatie

 

Wilt u uw kind aanmelden?
Vul dan het aanmeldformulier in: http://fd2.formdesk.com/svkadoelen/inschrijving

JBE_8798

 

of mail naar:   ledencontributiekadoelen@gmail.com