Kadoelen 3 wint van Kadoelen 2 - SV Kadoelen

Kadoelen 3 wint van Kadoelen 2

Kadoelen 3 wint van Kadoelen 2

Datum

2 februari 2019 12:15

Scheidsrechter

Leo Togni

Accommodatie

Onbekend

Kadoelen 3 wint van Kadoelen 2

 

De winterstop is voorbij, maar zowel Kadoelen 2 als Kadoelen 3 spelen de eerste competitiewedstrijd pas op zaterdag 9 februari. Daarom hebben de aanvoerders van beide elftallen op zaterdag 2 februari een onderling vriendschappelijk duel ingepland om te kijken of iedereen fit aan de hervatting van de competitie kan beginnen. Bij Kadoelen 3 is dat zeker niet het geval, want de laatste wedstrijd dateert van 22 december van het vorige jaar. Door omstandigheden is zelfs niet één keer getraind, want met vrieskou, regen, sneeuw of noordoosten wind was het absoluut onverantwoord om op de woensdagen het veld op te gaan. Maar zoals altijd zijn de mannen op zaterdag goed gehumeurd en willen zij proberen een goed resultaat te boeken tegen de afgetrainde collega’s uit de selectie.

 

De scheidsrechter van vandaag is Ron Hemminga en om 12:00 uur wordt afgetrapt op veld 3. Ondanks de vele afwezigen heeft aanvoerder Omar weer een mooie opstelling in elkaar weten te puzzelen. De eerste tien minuten tasten beide ploegen af en is het tempo laag. Daarna worden de spieren losser en laat Kadoelen 3 de bal goed rondgaan. De eerste kans is voor Giuliano, maar zijn schot verdwijnt huizenhoog over. In een scrimmage kan Zeno net niet afdrukken en bij een verre ingooi van Niels komt Robin een neuslengte tekort om de bal binnen te koppen. Aan de andere moet Kadoelen 2 het hebben van afstandsschoten, welke niet voor gevaar zorgen. Het defensieve kwartet met Niels, Thijs, Robin en Rutger staat als een huis en de aanvallers hebben vandaag geen schijn van kans. In de 19e minuut wordt Tim op zo’n 20 meter van het doel onderuit getrokken en mag Robin aanleggen voor een vrije trap. De keeper is zijn muur nog goed neer te zetten als de scheidsrechter met een fluitsignaal aangeeft dat de vrije trap genomen mag worden. Robin bedenkt zich geen moment en schiet de bal met een streep snoeihard tegen de touwen: 1-0. In de minuten die volgen bijt Kadoelen 2 zich stuk op de werklust van Kadoelen 3 en heeft het moeite om de bal in de ploeg te houden. In de 25e minuut onderschept Sander een pass van de tegenstander en ziet hij dat de keeper ver voor zijn doel staat. Snel goed neerleggen en proberen van afstand. En hoe… Vanaf de middenlijn schiet Sander de bal schitterend over de keeper heen: 2-0. Een weergaloos doelpunt! Kadoelen 2 is het even helemaal kwijt en Kadoelen 3 voelt dat er meer te halen is. Uit een voorzet van Robin kopt Rowan over en een afstandspoging van Glenn wordt door de keeper gepakt. Met een diepe bal van Rowan wordt Giuliano gelanceerd, maar de keeper komt goed uit en kan tijdig redding brengen. De schrik zit er goed in als Giuliano kermend van de pijn blijft liggen en zich moet laten wisselen. Het is te hopen dat hij niks gebroken of gescheurd heeft. Hij wordt vervangen door gastspeler Esteban. Rutger en Thijs spelen een dijk van een wedstrijd en zitten er continu kort op. Roy moet in de 38e minuut voor het eerst handelend optreden bij een geplaatst afstandsschot, maar voor de rest kan hij genieten van een rustige eerste helft. In de 42e minuut een goede opbouw op rechts via Thijs, Glenn, Stijn en Ritchy. De bal komt voor de voeten van Niels, die kapt zijn tegenstander goed uit en schiet de bal met links achter de (grabbelende) keeper: 3-0. Niels grijpt zijn moment, pakt de bal uit het doel, stopt deze onder zijn shirt en doet de duim in zijn mond. Zijn vriendin is in verwachting van hun eerste kindje! Geweldig nieuws en hij wordt door iedereen gefeliciteerd. Een mooi moment, wat bij alle spelers en supporters voor een grote glimlach zorgt. Kort hierna fluit Ron voor het eind van de eerste helft en is het tijd voor thee.

 

In de tweede helft een ander spelbeeld. Kadoelen 2 heeft wat positionele wijzigingen doorgevoerd en komen gretig uit de kleedkamer. Ze zijn duidelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. De mannen van Kadoelen 3 staan onder druk, maar willen absoluut geen tegendoelpunt incasseren. Roy verricht enkele goeie reddingen en de defensie moet alle zeilen bijzetten. Kadoelen 2 blijft aandringen en Kadoelen 3 weet niks te creëren. In de 54e minuut is daar de verdiende treffer. Een goede voorzet van Mitchel wordt door spits Frank knap binnengekopt: 3-1. Kadoelen 3 stroopt de mouwen op en probeert onder de druk uit te voetballen. Dit lukt aardig en al snel nemen zij de controle over de wedstrijd weer over. Een schot van Tim wordt gekraakt, een poging van Ritchy verdwijnt over de lat en Stijn treft het zijnet. In de 71e minuut wordt de voorsprong weer vergroot. Via Thijs en Rowan komt de bal bij Zeno terecht, die op links Esteban in kansrijke positie stelt. Esteban neemt de bal mee en met een snelle voetbeweging weet hij de keeper te verrassen: 4-1. De wedstrijd kabbelt voort en er worden veel duels uitgevochten op het middenveld. Het is een leuke wedstrijd om te zien en de sfeer tussen beide ploegen is erg goed. In de 84e minuut een snelle omschakeling van Niels en Rutger, waarna Ritchy wordt ingespeeld. Die behoudt het overzicht en geeft de bal op rechts met de mee opgekomen Robin mee. Die neemt goed aan en knalt de bal in de verre hoek: 5-1. Dit was het slotakkoord en de wedstijd wordt professioneel uitgespeeld. Na 90 minuten is de speeltijd voorbij en worden de Godenzonen van Kadoelen 3 tot de terechte winnaars uitgeroepen.

 

Gefeliciteerd mannen, ik heb weer genoten! Een goeie pot met een paar fraaie doelpunten.

Volgende week staat de competitiewedstrijd tegen FC Zaandam op het programma. Komt dat zien!

 

P.S.

Bij nadere inspectie onder de douche bleek de kwetsuur van Giuliano gelukkig heel erg mee te vallen. Niets ernstigs, dus iedereen kan opgelucht ademhalen.

 

Niels: Van harte gefeliciteerd en ik wens jullie een mooie tijd toe!

 

 

De Twaalfde Man.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!