MO17-1 verliest, tegen de verhoudingen in, eerste bekerwedstrijd

Datum

1 september 2020 19:00

Accommodatie

Onbekend

Vorig seizoen kwam abrupt ten einde. Een seizoen waarin onze meiden in de competitie op kop liepen, nog volop in de race waren voor de beker en zich ook kwalificeerde voor het NK. Met zijn allen verheugde wij ons op het verdere verloop, maar dat heugelijke vooruitzicht werd ons helaas ontnomen en bleek de laatste competitiewedstrijd op 7 maart gespeeld.

Nadat de meiden vanaf begin juni alweer behoorlijk aan het trainen zijn geweest, op een paar weekjes vakantie na, en er 3 oefenwedstrijden gespeeld zijn, staat er op deze 1e septemberdag eindelijk weer, bijna een half jaar na de laatste competitiewedstrijd, een officiële wedstrijd op het programma. Een nieuw seizoen, nieuwe trainsters en een, om uiteenlopende redenen, vernieuwd team.

Om 19.10 uur mocht de JO15-2 van FC Weesp, de tegenstander van onze meiden, aftrappen en opende hiermee officieel het nieuwe seizoen. De meiden lieten van meet af aan het achterste van hun tong zien en waren allerminst van plan zich door de fysiek sterkere tegenstander opzij te laten zetten. Voetballend gezien hadden onze meiden naar mijn mening de overhand, maar wist de tegenstander zich , omdat zij op sommige momenten net even iets gewiekster, sneller of sterker dan onze meiden waren, staande te houden. Waar onze meiden voetbalde en af en toen de bal net niet snel genoeg rond speelde waardoor zij het duel aan moesten gaan , wachtte de tegenstander de  kans af om via een snelle omschakeling onze verdediging te overlopen om zo alleen voor de keeper te komen. Hiermee werden ze een aantal x gevaarlijk, maar liep het steeds goed af, doordat de meiden niet opgaven en/of omdat Celeste nog net een vingertop of grote teen  tegen de bal aan  kon zetten.

Waar onze meiden een prachtige en snelle  aanval opzette en de bal net voorlangs zagen gaan, waren het de jongens van FC Weesp die het geluk wel  aan hun zijde hadden en na een snelle omschakeling toch onze verdediging wist te passeren en de uit haar doel gekomen Celeste in dit geval helaas geen redding meer kon brengen 0-1!

Hoewel er mogelijkheden voor een gelijkmaker waren gingen de dames met deze stand  naar de kleedkamer en lieten de heren lang wachten voordat zij hieruit weer terugkeerden om af te trappen voor de tweede helft.

Het leek er even op dat de jongens voor een snelle 0-2 wilden gaan, maar al gauw waren het onze meiden die vol op jacht gingen naar de gelijkmaker. De meiden kregen meerdere mogelijkheden en zelfs kansen, maar de bal leek er niet in te mogen, ook een afstandsschot had een beter lot verdiend, maar raakte de lat.

Toen onze razendsnelle Amber op een prachtige dieptepass haar tegenstander te snel af was, snelde zij op de keeper af en besloot  de tegenstander in de 16 aan de noodrem te trekken. Een rode kaart was op zijn plaats geweest, maar de regels schijnen op dit punt anders te zijn in deze bekercompetitie. Een penalty dan ! Helaas... een verder uitstekend fluitende.scheids maakte hier een fout en legde de bal net voor de 16 voor slechts een vrije trap, die jammerlijk in de boomlange muur verdween.

Het lukte de jongens slechts een paar keer om wat gevaar te brengen op Kadoelen helft. Het tot dan toe gevaarlijkste moment was een minuut of 5 voor het einde toen Celeste uit haar doel kwam en zich op de rand van de 16 op de bal stortte en de aanstormende jongen vol op haar inliep. De arme Celeste moest met een flink ei op haar wenkbrauw/oog het veld verlaten. Noodgedwongen trok Nora J. voor de laatste minuten de handschoenen aan. De tijd begon te dringen. De jongens waagde nog een poging om de wedstrijd definitief te beslissen, toen Nora J. Ineens  het doel uit sprintte , maar met een hoop kunst en vliegwerk het doel toch nog wist te verdedigen. De meiden hebben tot het einde gestreden voor de de dik verdiende gelijkmaker, die helaas niet meer kwam.

Net als Celeste, kwamen ook Rosa en Annelie niet ongeschonden uit deze strijd, met respectievelijk een knie en een enkelblessure. Noëlle viel al in de eerste helft uit , maar zoals zij zelf aangaf na de wedstrijd, was alweer klaar om in te vallen. Zij kan de volgende wedstrijd dus gewoon weer meedoen, wij hopen dat dit ook geldt voor de andere dames en dat de blessures meevallen. Wij wensen jullie in elk geval heel veel sterkte !

Ondanks het verlies genoten van onze meiden, die de jongens menig keer het nakijken gaven en toch een goed begin hebben neergezet.