AMSTERDAM
tel. 020-6445575

Het laatste stukje dat ik schreef dateert alweer van oktober 2020. Dit was ook de laatste keer dat ik bij een competitiewedstrijd aanwezig was.

Vandaag was ik er na anderhalf jaar eindelijk weer bij, voor een uitwedstrijd tegen AFC. Een mooiere dag had ik er niet voor uit kunnen zoeken, hoewel het voor de meiden minder fijn was om in dit weer te voetballen.

De wedstrijd was amper begonnen en de ouders zochten nog een plekje op de tribune , toen AFC al de openingstreffer maakte. De meiden waren naar mijn idee wat van slag en waren zoekende in hun spel. Naar mate de wedstrijd vorderde , leken de meiden wel de overhand te hebben en lukte het ze regelmatig een mooie aanval op te zetten, maar een bal in de touwen bleef uit. Dit in tegenstelling tot AFC, die bij de eerste de beste goed opgezette aanval wel scoorde en onze meiden op een 2-0 achterstand bracht.

Met deze stand gingen de meiden de kleedkamer in.

De tweede helft gaf een zelfde beeld als het eind van de eerste helft. De teams waren aan elkaar gewaagd en toch had je het gevoel dat Kadoelen de overhand had. Het was wachten op de aansluitingstreffer. Dit gevoel had AFC blijkbaar ook een voerde de druk in de 16 van Kadoelen op. In een poging de bal de 16 uit te werken vanaf rechtsachter, trof Annelie jammerlijk het eigen doel. 3-0. Erg sneu voor haar, nu zij de hele wedstrijd al zo hard gewerkt had en Kadoelen al tig x had gered van gevaarlijke situaties.

Erg knap vond ik het dat de meiden ondanks deze achterstand en hitte , bleven knokken voor iedere bal. Wat ik ook erg knap vond , is dat onze vlagger, ondanks compleet genegeerd de de scheids, het “ vlaggetje” er niet bij neer heeft gegooid, hoewel het niet veel had gescheeld 😅.

10 minuten voor tijd mocht Nora, een jaar na haar operatie, eindelijk weer aan het gras ruiken. Een applausje van haar teamgenoten, was voor mij een kippenvel momentje.

Haar medespeelsters probeerde haar zo snel mogelijk in stelling te brengen. Waardoor zij al snel bijna 1 op 1 met de keepster kwam, maar de bal was net iets eerder bij de keepster.

Kort daarna werd Nora in het midden door drie verdedigsters omringt en legde zij de bal op rechts af, aan de opkomende Tiffany, die de bal  geweldig over de keepster in het doel lobde. 3-1.

Niet veel later werd Nora even voor de 16 aangespeeld en door een kicks op haar achterhoofd afgestopt. Een extra rolletje van Nora de 16 in , overtuigde de scheidsrechter er niet van een penalty te geven. Het werd een vrije trap op de rand van de 16, die Nora zelf feilloos binnenschoot. 3-2. Hoewel de wil en het geloof er was om er alsnog een gelijkspel uit te slepen was de tijd tekort en bleef het bij 3-2.

Ondanks het verlies, genoten niet alleen van het weer, maar ook van de de vechtlust van de meiden en natuurlijk van de rentree van mijn dochter.